Cupping massage

Cupping is de nieuwste trend in massageland. Met name topsporters lijken deze massagetechniek te omarmen. Het stimuleert de doorbloeding en vermindert tevens hardnekkige spierspanningen. Leiden Spa massages en rituals laat je graag kennis maken met deze veelzijdige massagetechniek!

Wat is cupping massage precies?

Bij cupping worden er (hete) cups vacuüm gezogen op de huid. De glazen variant cup is het meest kenmerkend voor cupping, maar deze kunnen ook van plastic, siliconen of bamboe zijn. Door de zuigtechniek wordt de huid omhoog getrokken en het bloed naar de desbetreffende plek gezogen. Het doel: de doorbloeding stimuleren en spieren en bindweefsel los masseren. Op het eerste oog lijkt cupping een typische, populaire massagetechniek van de 21e eeuw. Het tegendeel is echter waar. Het is een eeuwenoude alternatieve geneeswijze die zijn oorsprong vindt in de traditionele Chinese geneeskunde. Men richtte zich tot cupping massages om pijnklachten en huidaandoeningen te bestrijden. In Nederlandse badhuizen kon je in de middeleeuwen al voor een cupping massage terecht!

Cupping is uitermate geschikt bij klachten als vastzittende spieren, blessures, rug-, nek- en schouderklachten en stress

Over het algemeen zijn er twee verschillende cupping behandelmethoden te onderscheiden: dry cupping en wet cupping. De meest gebruikelijke methode, die we tevens ook in onze praktijk toepassen, is dry cupping. Bij dry cupping wordt een negatieve druk gecreëerd tussen de huid en de cup. Met behulp van een pomp wordt de lucht onder de cup verwijderd. De cups blijven circa 10 tot 15 minuten zitten. 

Na de behandeling ontstaan vaak rode of blauwe plekken in de vorm van de cup. Deze plekken zijn niet erg fraai, maar wel onschuldig. Na enkele dagen verdwijnen ze vanzelf. In tegenstelling tot bij wet cupping worden er géén kleine sneetjes in de huid gemaakt. Dit maakt de behandeling een stuk ontspannender en je loopt bovendien geen besmettingsrisico.

Cupping heeft een helende én ontspannende werking

Cupping therapie kent vele voordelen. In de eerste plaats geeft de zuigkracht de bloedcirculatie een boost. Een goede doorbloeding is cruciaal voor een gezonde, stralende huid. Het zorgt ervoor zuurstof beter in het bloed wordt opgenomen en voor een effectievere afvoer van afvalstoffen (toxines) uit de spieren en organen. Je kunt cupping massage zien als een detox voor het lichaam. De diepe werking van cupping zorgt daarbij voor het verminderen van hardnekkige spierspanningen en -knopen. Wist je dat de cupping massage vaak gecombineerd wordt met bindweefselmassages in strijd tegen cellulite? En dat is nog niet alles, cupping heeft de volgende voordelige effecten:

 • Maakt verklevingen los
 • Vermindert pijn en zwellingen
 • Voert vocht en afvalstoffen af
 • Sneller spierherstel na het sporten
 • Stimuleert collageenproductie
 • Activeert de huidstofwisseling

Tot slot is cupping ook nog eens een zeer ontspannende behandeling. De cupping therapie pakt niet alleen je klachten aan, maar zorgt er ook voor dat je helemaal tot rust komt. Wie zich prettiger voelt bij de meer traditionele massagetechniek met warme stenen in plaats van cups, kan een hot stone massage boeken.  Ook deze massagevorm is effectief tegen rugpijn, verklevingen, vastzittende spieren en werkt zeer ontspannend.

 • 30 minuten € 37.50 ( Nieuw!)
 • 45 minuten € 52.50 ( Nieuw!)
 • 60 minuten € 65.-
 • 90 minuten € 95.-
Cupping massage benen en rug

Breng je lichaam en emotie weer in balans, voor een goede gezondheid

Klaar voor een stevige bindweefselmassage, nek, schouders en rugpijn? Of ben je gewoon op zoek naar ontspanning? Extra aandacht voor voeten en hoofd wellicht. Bij Leiden Spa Massages & Rituals krijg je een massage op maat in een ideale mix van ontspanning, flow en wisselende druk. Afspraak maken via WhatsApp, mailen en bellen kan ook, 0648409827. Maak een afspraak voor een kennismaking!

 • 30 minuten € 37.50 ( Nieuw!)
 • 45 minuten € 52.50 ( Nieuw!)
 • 60 minuten  € 65.-
 • 90 minuten € 95.-

Vacatures(s): Wij zijn altijd op zoek naar nieuw massagetalent, zéker komend voorjaar. Heb jij ervaring en ben je vooral leer- , nieuwsgierig, empathisch, verantwoordelijk en ontwikkelingsgericht? Ben je geïnteresseerd in het gebruiken/ontwikkelen van je empatisch/voelend vermogen? Houdt de kwaliteit van aanraking en verbinding je bezig en maak je graag andere mensen blij? Bel ons, whatsapp, of schrijf je motivatie in het contactformulier!! Voor een goede verdiensten en werken in teamverband, Leidenspa.

Maak een afspraak