Haptonomische massage

Deze massage gaat uit van de haptonomie, de ‘leer van het voelen’. Bij een haptonomische massage draait het om het herstellen van de verbinding met je lichaam. Het is een rustige massage waarbij gebruik gemaakt wordt van lange strijkingen, afgestemde stevige drukpunten, lichte schuddingen en pulsen.

Haptonomie in het kort

Haptonomie is de leer van het tasten en voelen. Het begrip is een samenvoeging van twee Griekse woorden: hapsis en nomos. Hapsis betekent gevoel of gevoelsbeleving. Nomos betekent zoiets als wet of norm. De emotionele aanraking speelt bij haptonomie een grote rol. Het lichaam wordt gezien als 'drager van gevoelens’ en is als het ware een harde schijf waar alle gevoelservaringen zijn opgeslagen. Negatieve gevoelservaringen kunnen zich uiten in bepaalde bewegingspatronen en een gesloten houding. Met haptonomie kun je in contact te komen met deze gevoelens. Door aanrakingen word je bewust van je eigen blokkades om deze vervolgens te temperen.

Word bewust van je gevoel met een haptonomische massage

Kenmerkend voor een haptonomische massage zijn lange, afgestemde voelende rustige strijkingen over het hele lichaam. Afstemmen betekent meer gevoel krijgen voor de ander. Meer contact, in de massage is dit dus vooral non-verbaal. Het resultaat: ontspanning!! Dit kan zowel met als zonder olie. Door meerdere lichaamsdelen in één lange beweging aan te raken, wordt het eenheidsgevoel van het lichaam versterkt. Naast strijkingen wordt ook pulsen, licht schudden en oscilleren (trillen) toegepast. Bij Leiden Spa Massages & Rituals krijg je nooit een standaard massage, maar een haptonomische massage is over het algemeen altijd uniek. Er wordt gekeken naar welke lichaamsdelen, bijvoorbeeld rug of benen, de meeste aandacht vragen. Het geheel wordt echter nooit uit het oog verloren.

Een haptonomische massage activeert het lichaamsbewustzijn en werkt ontspannend

Haptonomie kan zinvol zijn bij chronische pijn, relationele problemen, overspannenheid en vermoeidheid. Deze vorm van masseren helpt om beter om kunnen gaan met spanningen, verdriet of pijn en om helemaal te rust te komen.

Haptonomische zwangerschapsmassage

Zwanger zijn is een prachtig iets, maar kan door de grote veranderingen die op komst zijn, ook stress teweegbrengen. Met onze haptonomische zwangerschapsmassage komen jij en je kindje tot rust. Tevens heeft de massage ook veel lichamelijke voordelen. Een zwangerschapsmassage kan diverse ongemakken, zoals rugpijn en vochtophoping, op effectieve wijze verminderen. In een comfortabele rug- of zijligging wordt juist de buik en rug zacht gemasseerd. Naar wens kan dit worden aangevuld met een fijne voeten-, hoofdhuid-, nek- en schouder massage. Extra “we-time” voor aanstaande moeder en foetus! Op zoek naar een andere, zachte massage voor absolute ontspanning? Bekijk eens onze Lomi lomi massage.

Leiden Spa Massages & Rituals biedt tevens een unieke koppel massage voor (zwangere) vrouwen en hun partner. Tijdens de koppel massage leert je partner hoe zij/hij jou kan masseren tijdens de zwangerschap om verlichting en ontspanning te bieden. Bekijk onze koppel massage voor meer informatie.

  • 30 minuten € 37.50 ( Nieuw!)
  • 45 minuten € 52.50 ( Nieuw!)
  • 60 minuten € 65.-
  • 90 minuten € 95.-
Haptonomische massage Leiden

Breng je lichaam en emotie weer in balans, voor een goede gezondheid

Klaar voor een stevige bindweefselmassage, nek, schouders en rugpijn? Of ben je gewoon op zoek naar ontspanning? Extra aandacht voor voeten en hoofd wellicht. Bij Leiden Spa Massages & Rituals krijg je een massage op maat in een ideale mix van ontspanning, flow en wisselende druk. Afspraak maken via WhatsApp, mailen en bellen kan ook, 0648409827. Maak een afspraak voor een kennismaking!

  • 30 minuten € 37.50 ( Nieuw!)
  • 45 minuten € 52.50 ( Nieuw!)
  • 60 minuten  € 65.-
  • 90 minuten € 95.-

Vacatures(s): Wij zijn altijd op zoek naar nieuw massagetalent, zéker komend voorjaar. Heb jij ervaring en ben je vooral leer- , nieuwsgierig, empathisch, verantwoordelijk en ontwikkelingsgericht? Ben je geïnteresseerd in het gebruiken/ontwikkelen van je empatisch/voelend vermogen? Houdt de kwaliteit van aanraking en verbinding je bezig en maak je graag andere mensen blij? Bel ons, whatsapp, of schrijf je motivatie in het contactformulier!! Voor een goede verdiensten en werken in teamverband, Leidenspa.

Maak een afspraak