Hotstone massage

Laat je spieren verwarmen en ontspannen met een heerlijke hotstone massage. Verwarmde kobaltstenen worden op energiepunten op het lichaam geplaatst waarna je kunt genieten van een afgestemde massage. Onze hot stone massage in Leiden is pure verwennerij voor het lichaam!

Masseren met warme stenen

Het therapeutische effect van warme stenen is al duizenden jaren bekend. In Azië en India waren de verwarmde stenen de voorlopers van de acupunctuur. Ook de Grieken en Romeinen gebruikten stenen om elkaar te masseren om van spierpijn en andere kwaaltjes af te komen. Bij een ´moderne´ hot stone massage worden platte, warme kobaltstenen neergelegd op specifieke punten van het lichaam. Bijvoorbeeld op de rug, voeten en handen. De temperatuur van de stenen ligt rond de 45 graden. Dit lijkt wellicht wat aan de hete kant, maar je zult zien dat dit een zeer aangename temperatuur is. Voor de massage kunnen ook basaltstenen worden gebruikt. Deze zijn vulkanisch van origine en kunnen warmte goed vasthouden en afgeven.

Na een hot stone massage voel je je weer helemaal opgeladen en is je lichaam terug in balans

Om de stenen goed over de huid te laten glijden, masseren we de huid eerst in met olie. Liggen de stenen op hun plek? Dan masseren we deze langzaam over het lichaam middels cirkelvormige strijkingen. Door de warmte van de stenen werkt een hot stone massage dieper in op het spierweefsel dan een reguliere massage.

De effecten van hot stone massage

Een hotstone massage heeft een ontspannende en helende werking. De warmte van de stenen dringt diep door in de spieren en gewrichten. Dit maakt je spieren los en ontspannen. De warmte in combinatie met de strijkingen stimuleert tevens de doorbloeding waardoor afvalstoffen in het lichaam beter worden afgevoerd. De belangrijkste hotstone massage voordelen op een rij:

 • Betere doorbloeding
 • Soepelere spieren
 • Vermindert spanningen en stress
 • Brengt de geest tot rust

Tot slot is een hot stone massage zeer effectief tegen rugpijn, hoofdpijn en spijsverteringsproblemen. Na de massage voel je je weer helemaal opgeladen en is je lichaam terug in balans. De hot stone massage is dé ideale manier om aan de drukte van alledag te ontsnappen. 

Kan iedereen een hot stone massage boeken?

In een aantal gevallen is de massagevorm af te raden. Zo geven wij geen hot stone massage bij mensen met open wonden, koorts, spataderen of een hoge bloeddruk. Ook op zeer warme dagen (boven de 25 graden) zullen wij deze massage niet geven. Bij een te hoge temperatuur kan je lichaam namelijk niet genoeg afkoelen. In bovenstaande gevallen bekijken we of een andere massagevorm mogelijk is. Denk hierbij aan een fijne ontspanningsmassage (zónder stenen) of de Thai- Shiatsu massage.

 • 30 minuten € 37.50 ( Nieuw!)
 • 45 minuten € 52.50 ( Nieuw!)
 • 60 minuten € 65.-
 • 90 minuten € 95.-
Hot stone massage Leiden

Breng je lichaam en emotie weer in balans, voor een goede gezondheid

Klaar voor een stevige bindweefselmassage, nek, schouders en rugpijn? Of ben je gewoon op zoek naar ontspanning? Extra aandacht voor voeten en hoofd wellicht. Bij Leiden Spa Massages & Rituals krijg je een massage op maat in een ideale mix van ontspanning, flow en wisselende druk. Afspraak maken via WhatsApp, mailen en bellen kan ook, 0648409827. Maak een afspraak voor een kennismaking!

 • 30 minuten € 37.50 ( Nieuw!)
 • 45 minuten € 52.50 ( Nieuw!)
 • 60 minuten  € 65.-
 • 90 minuten € 95.-

Vacatures(s): Wij zijn altijd op zoek naar nieuw massagetalent, zéker komend voorjaar. Heb jij ervaring en ben je vooral leer- , nieuwsgierig, empathisch, verantwoordelijk en ontwikkelingsgericht? Ben je geïnteresseerd in het gebruiken/ontwikkelen van je empatisch/voelend vermogen? Houdt de kwaliteit van aanraking en verbinding je bezig en maak je graag andere mensen blij? Bel ons, whatsapp, of schrijf je motivatie in het contactformulier!! Voor een goede verdiensten en werken in teamverband, Leidenspa.

Maak een afspraak