Ontspanningsmassage op maat

Een ontspanningsmassage is ideaal om lekker tot rust te komen en je spieren los te maken. De drukte van alledag kan voor even worden vergeten. Ook toe aan een moment van diepe ontspanning? Druk op de pauzeknop en boek een heerlijke ontspanningsmassage. We staan voor je klaar om je in de watten te leggen.

Een momentje voor jezelf

De ontspanningsmassage is het meest populair onder de verschillende vormen van massages. Het is een combinatie tussen ontspanning en diepweefselmassage. Een afgestemde massage in een ideale mix van haptonomie, Shiatsu, diepweefsel-, sport- en bindweefselmassage. Over het algemeen is een ontspanningsmassage een vrij zachte massage en is de massage bedoeld om lichaam en geest tot rust te brengen. Je kunt deze massage dan ook gerust boeken als je geen fysieke klachten hebt en simpelweg je hoofd leeg wilt maken. De heerlijk geurende oliën die gebruikt worden tijdens de massage, voelen prettig op de huid en zorgen ervoor dat je nog gemakkelijker kunt ontspannen.

Vaarwel stress: creëer het perfecte me-time momentje met een ontspanningsmassage

Heb je meer behoefte aan een wat stevigere massage, eventueel met passend advies? Bekijk onze coaching massage of ontdek het therapeutische effect van warme stenen met onze hot stone massage.

De effecten van een ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage voelt niet alleen heel fijn, het is ook nog eens gezond! Door de massage worden spanningen in het lichaam weggemasseerd. De last die je ervaart van stijve en pijnlijke spieren, kan op deze manier worden verlicht. Een ontspannende massage kan bijdragen aan het volgende:

 • Vermindering van stress
 • Meer energie
 • Betere nachtrust
 • Een betere bloedcirculatie
 • Meer beweeglijkheid
 • sneller spierherstel

De ontspanningsmassage heeft (bij regelmatige sessies) tevens een preventieve werking op de algehele gezondheid. Meer informatie over de kosten van een professionele massage bij onze praktijk, vind je op onze tarievenpagina.

Zwangerschap ontspanningsmassage

Ook als je zwanger bent (na circa 12 weken), kun je je laten masseren. Dat komt goed uit, want een zwangerschap gaat vaak gepaard met lichamelijke ongemakken zoals pijn in de rug, vochtophoping en vermoeidheid. Een ontspannende zwangerschapsmassage kan helpen deze klachten te verminderen. Net als een ‘gewone’ ontspanningsmassage, heeft deze massage aardig wat voordelen. Zo vermindert het de aanmaak van stresshormonen en biedt het verlichting bij spataderen. De massage stimuleert tevens de doorbloeding waardoor er meer zuurstofrijk bloed naar je organen en je baby gaat. 

Hoe werkt een zwangerschapsmassage?

Een zwangerschap ontspanningsmassage werkt nét even anders dan een reguliere massage. Je kunt namelijk niet comfortabel op je buik liggen, vooral niet als je wat verder in het zwangerschapstraject zit. Bij een zwangerschapsmassage worden de drukpunten die in verbinding staan met de baarmoeder vermeden. Het is goed om te weten dat we in onze praktijk géén massagetafel met uitsparing hebben. De massage wordt liggend op de zij gegeven waarbij het lichaam ondersteund wordt met kussens. De buik wordt hierbij niet gemasseerd.

 • 30 minuten € 37.50 ( Nieuw!)
 • 45 minuten € 52.50 ( Nieuw!)
 • 60 minuten € 65.-
 • 90 minuten € 95.-
Ontspanningsmassage Leiden

Breng je lichaam en emotie weer in balans, voor een goede gezondheid

Klaar voor een stevige bindweefselmassage, nek, schouders en rugpijn? Of ben je gewoon op zoek naar ontspanning? Extra aandacht voor voeten en hoofd wellicht. Bij Leiden Spa Massages & Rituals krijg je een massage op maat in een ideale mix van ontspanning, flow en wisselende druk. Afspraak maken via WhatsApp, mailen en bellen kan ook, 0648409827. Maak een afspraak voor een kennismaking!

 • 30 minuten € 37.50 ( Nieuw!)
 • 45 minuten € 52.50 ( Nieuw!)
 • 60 minuten  € 65.-
 • 90 minuten € 95.-

Vacatures(s): Wij zijn altijd op zoek naar nieuw massagetalent, zéker komend voorjaar. Heb jij ervaring en ben je vooral leer- , nieuwsgierig, empathisch, verantwoordelijk en ontwikkelingsgericht? Ben je geïnteresseerd in het gebruiken/ontwikkelen van je empatisch/voelend vermogen? Houdt de kwaliteit van aanraking en verbinding je bezig en maak je graag andere mensen blij? Bel ons, whatsapp, of schrijf je motivatie in het contactformulier!! Voor een goede verdiensten en werken in teamverband, Leidenspa.

Maak een afspraak